OTRZYMANE DOFINANSOWANIE PROJEKTU GRANTOWEGO "IMPULS"UE

Oferta weselna na rok 2025

Oferta weselna na rok 2025

Szczegółowa oferta weselna na rok 2025

 

Menu oferty weselnej Wersja I – cena 365,00 zł/osobę

 

Powitanie chlebem i solą przez Rodziców Pary Młodej przygotowane przez Restaurację

 

Zupa

/W ofercie proponujemy wybrać 1 zupę dla wszystkich/

Tradycyjny rosół z makaronem

Krem z białych warzyw z migdałami

Delikatna zupa borowikowa z espumą truflową

Krem z pieczonych buraków z łezką kwaśnej śmietany

Krem z pieczonych pomidorów serwowany ze świeżą bazylią i łezką śmietany

Aksamitny krem z białych szparagów /zupa może zostać przygotowana jedynie w sezonie/

 

 

Danie główne serwowane na półmiskach:

/W ofercie proponujemy wybrać 3 rodzaje dań drugich, w łącznej ilości - 2 porcje dla 1 osoby /

 

Zraz wieprzowy nadziewany tradycyjnie w aksamitnym sosie własnym

Roladka z piersi kurczaka nadziewana leśnymi grzybami na sosie estragonowym

Schab smażony po kapitańsku, nadziewany tartą mozarellą, wędzonką gdańską i pieczarkami

Pieczony dorsz na grillowanych warzywach sezonowych/ cukinia, cebula, papryka, marchew/

Smażona pierś z kurczaka w panierce tradycyjnej

Smażony dorsz w sosie cytrynowym

 

Ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane z ziołami

bukiet surówek w trzech smakach

/buraczki z cebulą, surówka wielowarzywna na pekince, Coleslaw/

 

Deser

/W ofercie proponujemy wybrać 1 deser dla wszystkich/

Deser lodowy z bitą śmietaną i owocami

Delikatna Panna Cotta z domowym sosem owocowym

Mus jabłkowy przekładany masą śmietankową i kruszonką

Czekoladowy krem z wiśniami i wiórkami kokosowymi

 

Dodatkowo Restauracja przygotowuje owoce filetowane ustawione w bufecie szwedzkim

Przekąski:

/W ofercie przygotowaliśmy łączną ilość 5 porcji przekąsek dla 1 osoby + 2 porcje sałatek/osobę/

Proponujemy podać ok. 10 różnych potraw dla różnorodności

 

Mięsa:

Pieczony boczek łasucha

Karkówka macerowana ziołami

Pasztet z wątróbek drobiowych z orzechami i winną galaretą

Schab pieczony z majerankiem nadziewany fromage chrzanowym

Rolada wieprzowo-drobiowa nadziewana suszonymi pomidorami i czarną oliwką

Rolada z karkówki szpikowana grzybami, świeżą papryką i wątróbką drobiową

Rolada z indyka faszerowana owocami zroszona galaretką

Delikatne galaretki drobiowe z groszkiem

 

Ryby:

Pstrąg z warzywami w auszpiku

Filet z dorsza pod greckim sosem warzywno - pomidorowym

Śledzik pod dwoma postaciami /po tatarsku i w oleju/

Rolada z pstrąga z boczkiem wędzonym

Tatar z makreli na ziołowej grzance

 

Sałatki:

Sałatka ryżowa z kukurydzą i kurczakiem

Tradycyjna sałatka Grecka ze świeżymi warzywami serem Feta i oliwkami z Vinegreat

Mix sałat z owocami i malinowym z sosem ogrodowym

 

Dodatki:

Masło, pieczywo mieszane, marynaty, Sos chrzanowy

 

Po północy:

/W ofercie proponujemy wybrać 1 zupę dla wszystkich/

Żurek chrzanowy z białą kiełbasą

Barszcz czerwony z pasztecikami z kapustą lub z mięsem

Pomorska zupa rybna z warzywami

 

Napoje gorące w stole szwedzkim serwowane całą noc bez ograniczeń

kawa i herbata z dodatkami

 

 

Pakiet ciast w łącznej ilości 2 porcji na osobę:

/w ofercie prosimy wybrać do 6 propozycji poniższych ciast dla różnorodności/

 

Malinowa fantazja -

biszkopt, delikatna śmietana z dodatkiem sosu malinowego oblana białym żelem

 

Tiramissu -

serki mascarpone połączone z delikatną śmietanką przekładane kawowymi biszkopcikami

 

Green Forest -

Śmietanka z dodatkiem białej czekolady, przekładana zieloną roladą pistacjową, udekorowana owocami leśnymi i oblana galaretką

 

Queen Brulee z Pralinami -

Czekoladowe ciasto przełożone czekoladową śmietanką z dodatkiem pralin

 

Cherry -

Czekoladowy biszkopt z delikatną śmietanką czekoladową i musem wiśniowym

 

Strawberry -

Delikatny biszkopt przełożony śmietanką truskawkową, wyłożony truskawkami i oblany galaretką

 

W-Z Tradycyjna -

kakaowe biszkopty przekładane świeżą śmietanką kremową

 

Ciasto jogurtowe -

Puszyste ciasto o smaku jogurtowym z dodatkiem budyniu i owoców, całość oblana żelem

 

Ciasto Choco -

Czekoladowe ciasto z dodatkiem budyniu, owoców i bakalii

 

Ciasto pomarańczowe -

Puszyste ciasto o intensywnym smaku pomarańczy, wyłożone owocami

 

Szarlotka jogurtowa -

kostka jabłkowa z dodatkiem wanilii, wypiekana z ciastem jogurtowym, całość posypana utartą kruszonką maślaną i oprószona pudrem

 

Sernik Mandarynkowy -

wykwintny sernik o smaku mandarynkowym, wypiekany na spodzie biszkoptowym

 

 

Menu oferty weselnej Wersja II - cena 395,00 zł

 

Powitanie chlebem i solą przez Rodziców Pary Młodej przygotowane przez Restaurację

 

Przystawka

/Prosimy wybrać jedną przystawkę dla wszystkich gości/

Terrina drobiowa z lazurem

Róża z wędzonego łososia z nutą limonową

Tradycyjna roladka wieprzowa nadziewana po staropolsku

Roladka z pstrąga otulona boczkiem pod łezką galarety

 

Zupa:

/ w ofercie proponujemy wybrać 1 zupę dla wszystkich /

Domowe flaczki w rosole

Bulion królewski z makaronem

Aromatyczny krem z brokuł podany z groszkiem ptysiowym

Delikatny krem z dyni /zupa może zostać przygotowana jedynie w sezonie/

Rosół z kaczki z pierożkami z serem ricotta i wątróbką

Consomme z bażanta z tagliatelle warzywnym

Zupa porowa z wędzonym pstrągiem

 

Danie główne serwowane na półmiskach:

/W ofercie proponujemy wybrać 3 rodzaje dań drugich, w łącznej ilości - 2 porcje dla 1 osoby /

Zraziki wołowe po staropolsku

Karczek wieprzowy duszony z pieczarkami

Roladka drobiowa faszerowana porem w sosie maślanym

Sakiewka wieprzowa nadziewana borowikami na sosie grzybowym

Udko kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i fetą

Dorsz z sosem szpinakowym

 

Ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane z ziołami

bukiet surówek w trzech smakach

/buraczki z cebulą, surówka wielowarzywna na pekince, Coleslaw/

Lub

Mix sałat ze świeżych warzyw z oliwą w dwóch smakach

 

Deser

/ w ofercie proponujemy wybrać 1 deser dla wszystkich/

Sałatka owocowa w syropie klonowym

Fantazja waniliowa skropiona musem owocowym

Czekoladowy krem z wiśniami i wiórkami kokosowymi

Deser lodowy z owocami i bitą śmietaną

 

Dodatkowo Restauracja przygotowuje owoce filetowane ustawione w bufecie szwedzkim

 

Przekąski:

/W ofercie przygotowaliśmy łączną ilość 5 porcji przekąsek dla 1 osoby + 2 porcje sałatek/osobę/

Proponujemy podać ok. 10 różnych potraw dla różnorodności

 

Mięsa:

Boczek pieczony

Galantyna drobiowa z owocami

Tradycyjny schab ze śliwką w galarecie

Domowy pasztet z dziczyzny, drobiu i warzyw

Rolada wieprzowo-drobiowa nadziewana suszonymi pomidorami i czarną oliwką

Rolada z karkówki szpikowana grzybami, świeżą papryką i wątróbką drobiową

Rolada z kaczki faszerowana wątróbką i śliwkami

Rolada z indyka faszerowana wątróbką

Nóżki wieprzowe w galarecie

 

Ryby:

Łosoś z warzywami w auszpiku

Delikatna rolada z sandacza z rakami

Duo ze śledzi: po kaszubsku i w śmietanie

Rolada z pstrąga z boczkiem wędzonym

Tatar z makreli  na ziołowej grzance

 

Sałatki:

Sałatka z grillowanych warzyw

Tradycyjna sałatka jarzynowa w majonezie

Mix sałat ze świeżymi warzywami z grillowanymi pestkami dyni i słonecznika z Vinegreat

 

Dodatki:

Masło, pieczywo mieszane, marynaty, sos tatarski

 

Ciepłe danie w nocy:

Płonąca szynka wieprzowa z sosem własnym z czerwoną kapuście i pieczonym ziemniakiem

 

Istnieje możliwość wymiany płonącej szynki na dania z grilla

/Przy wyborze oferty z serwowanymi daniami z grilla, cena ulegnie zmianie od ok. 35,00 zł / osobę/

 

Po północy:

/W ofercie proponujemy wybrać 1 zupę dla wszystkich

Kapuśniak z kminkiem

Żurek chrzanowy z białą kiełbasą

Barszcz czerwony z pasztecikami z kapustą lub z mięsem

 

Napoje gorące w stole szwedzkim serwowane całą noc bez ograniczeń

kawa i herbata z dodatkami

 

Pakiet ciast w łącznej ilości 2 porcji na osobę:

/w ofercie prosimy wybrać do 6 propozycji poniższych ciast dla różnorodności/

 

Malinowa fantazja

biszkopt, delikatna śmietana z dodatkiem sosu malinowego oblana białym żelem

 

Tiramissu

serki mascarpone połączone z delikatną śmietanką przekładane kawowymi biszkopcikami

 

Green Forest

Śmietanka z dodatkiem białej czekolady, przekładana zieloną roladą pistacjową, udekorowana owocami leśnymi i oblana galaretką

 

Queen Brulee z Pralinami

Czekoladowe ciasto przełożone czekoladową śmietanką z dodatkiem pralin

 

Cherry

Czekoladowy biszkopt z delikatną śmietanką czekoladową i musem wiśniowym

 

Strawberry

Delikatny biszkopt przełożony śmietanką truskawkową, wyłożony truskawkami i oblany galaretką

W-Z Tradycyjna

kakaowe biszkopty przekładane świeżą śmietanką kremową

 

Ciasto jogurtowe

Puszyste ciasto o smaku jogurtowym z dodatkiem budyniu i owoców, całość oblana żelem

 

Ciasto Choco

Czekoladowe ciasto z dodatkiem budyniu, owoców i bakalii

 

Ciasto pomarańczowe

Puszyste ciasto o intensywnym smaku pomarańczy, wyłożone owocami

 

Szarlotka jogurtowa

kostka jabłkowa z dodatkiem wanilii, wypiekana z ciastem jogurtowym, całość posypana utartą kruszonką maślaną i oprószona pudrem

 

Sernik Mandarynkowy

wykwintny sernik o smaku mandarynkowym, wypiekany na spodzie biszkoptowym

 

Menu oferty weselnej Wersja III - cena 430,00 zł/osobę

 

Powitanie chlebem i solą przez Rodziców Pary Młodej przygotowaną przez Restaurację

 

Przystawka

/Prosimy wybrać jedną przystawkę dla wszystkich gości/

Pasztet z dzika na sałatach z żurawiną

Delikatna terina drobiowa z borowikami

Roladka z gęsi na aromatycznym sosie jabłkowym

Róża z gotowanego łososia pod złocistą galaretą

Pierożki nadziewane łososiem na sosie ogórkowym

 

Zupa:

/ w ofercie proponujemy wybrać 1 zupę dla wszystkich /

Zupa grzybowa z pieczonym sandaczem

Bulion marynarski z mięsem halibuta i juliennami

Aromatyczny krem z soczewicy z uszkiem nadziewanym gęsiną

Delikatny krem z pieczonego bakłażana z szyjkami rakowymi

 

Danie główne serwowane na półmiskach:

/W ofercie proponujemy wybrać 3 rodzaje dań drugich, w łącznej ilości - 2 porcje dla 1 osoby /

 

Polędwiczka wieprzowa na sosie z zielonego pieprzu

Pierś z kaczki Confit na pierzynce z jabłek z aromatycznym sosem śliwkowym

Roladka drobiowa faszerowana porem w sosie maślanym

Sandacz w plastrach wędzonego boczku na sosie ziołowym

Łosoś pieczony w pomarańczach i świeżej mięcie

 

Ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane z ziołami

bukiet surówek w trzech smakach

/buraczki z cebulą, surówka wielowarzywna na pekince, Coleslaw/

Lub

Mix sałat ze świeżych warzyw z oliwą

Sałatka ze świeżymi warzywami z pomidorami, cukinia i ogrodowym Vinegrat

 

Deser

/ w ofercie proponujemy wybrać 1 deser dla wszystkich/

Mus z białą czekoladą i malinami w szkle

Kokosowa panna cotta z syropem owocowym

Włoskie tiramisu przekładane biszkoptami z likierem Amaretto

Lekki przekładaniec owocowy z chrupiącą kruszonką w pucharku

Krem bawarski z sezonowymi owocami

 

Dodatkowo Restauracja przygotowuje owoce filetowane ustawione w bufecie szwedzkim

 

Przekąski:

/W ofercie przygotowaliśmy łączną ilość 5 porcji przekąsek dla 1 osoby + 2 porcje sałatek/osobę/

Proponujemy podać ok. 10 różnych potraw dla różnorodności

 

Mięsa:

Galantyna drobiowa z owocami

Roladka wieprzowa nadziewana szpinakiem

Rolada z kaczki nadziewanej rajskim jabłkami

Terrina wieprzowa z leśnymi grzybami otulona boczkiem

Zawijas z gęsiny szpikowany polską śliwką i jabłkiem

Rolada z kaczki faszerowana wątróbką i śliwkami

Domowy pasztet z dziczyzny, drobiu i warzyw

Tradycyjny schab ze śliwką w galarecie

Rolada z indyka faszerowana wątróbką

Nóżki wieprzowe w galarecie

 

Ryby:

Trio ze śledzi:

w zalewie musztardowo- miodowej

w pieczonych pomidorach

w zalewie grzybowo- śmietanowej

Tatar z makreli na ziołowej grzance

Terina z łososia z kaparami

 

Sałatki:

Sałatka z grillowaną cukinią i chrupiącą wątróbką drobiową na bukiecie sałat

Sałatka z tartą mozzarellą, wędzoną szynką, kukurydzą i gotowanym jajkiem w majonezie

Kompozycja sałat zielonych i świeżych warzyw z pieczonym rostbefem zroszonych musem śliwkowym

 

Dodatki:

Masło, pieczywo mieszane, marynaty, sos tatarski

 

Ciepłe danie w nocy:

PIECZONY UDZIEC Z DZIKA, KASZA PĘCZAK, KAPUSTA ZASMAŻANA  

 

Po północy:

/W ofercie proponujemy wybrać 1 zupę dla wszystkich

Zupa węgierska z nutą pikantności

Wołowina Nawara czyli polędwiczki wołowe z warzywami w pieczeniowym sosie

Barszcz czerwony z pasztecikami z kapustą lub z mięsem

 

Napoje gorące w stole szwedzkim serwowane całą noc bez ograniczeń

kawa i herbata z dodatkami

 

Pakiet ciast w łącznej ilości 2 porcji na osobę:

/w ofercie prosimy wybrać do 6 propozycji poniższych ciast dla różnorodności/

 

Malinowa fantazja -

biszkopt, delikatna śmietana z dodatkiem sosu malinowego oblana białym żelem

 

Tiramissu -

serki mascarpone połączone z delikatną śmietanką przekładane kawowymi biszkopcikami

 

Green Forest -

Śmietanka z dodatkiem białej czekolady, przekładana zieloną roladą pistacjową, udekorowana owocami leśnymi i oblana galaretką

 

Queen Brulee z Pralinami -

Czekoladowe ciasto przełożone czekoladową śmietanką z dodatkiem pralin

 

Cherry -

Czekoladowy biszkopt z delikatną śmietanką czekoladową i musem wiśniowym

 

Strawberry -

Delikatny biszkopt przełożony śmietanką truskawkową, wyłożony truskawkami i oblany galaretką

 

W-Z Tradycyjna -

kakaowe biszkopty przekładane świeżą śmietanką kremową

 

Ciasto jogurtowe -

Puszyste ciasto o smaku jogurtowym z dodatkiem budyniu i owoców, całość oblana żelem

 

Ciasto Choco -

Czekoladowe ciasto z dodatkiem budyniu, owoców i bakalii

 

Ciasto pomarańczowe -

Puszyste ciasto o intensywnym smaku pomarańczy, wyłożone owocami

 

Szarlotka jogurtowa -

kostka jabłkowa z dodatkiem wanilii, wypiekana z ciastem jogurtowym, całość posypana utartą kruszonką maślaną i oprószona pudrem

 

Sernik Mandarynkowy -

wykwintny sernik o smaku mandarynkowym, wypiekany na spodzie biszkoptowym

 

Powyższe menu jest przykładowe i może ulec zmianie na życzenie klienta z zachowaniem proporcji

 

Istnieje możliwość poszerzenia proponowanego powyżej menu weselnego

o dodatkowe dania w stylu „Stołu wiejskiego”

 

Wersja I w cenie 35,00 zł/osobę

 

Salceson biały i ciemny,

Pęta kiełbasy polskiej

Wędzona szynka z komina

Kaszanka swojska babcina wątrobianka

Ogonówka z laurem

Kiełbasa czosnkowa

Ogórki kiszone z koprem i czosnkiem

Pomidory, ogórki, rzodkiewka z ogrodowym szczypiorem – dekoracja

Smalec pachnący cebulką i ziołami

Chleb nasz powszedni

Chrzan, Ćwikła

 

Wersja II w cenie 55,00 zł/osobę

 

Salceson biały i ciemny

Pęta kiełbasy polskiej

Wędzona szynka z komina

Kaszanka swojska

Babcina wątrobianka

Ogonówka z laurem

Boczek chłopski

Kiełbasa czosnkowa

Ogórki kiszone z koprem i czosnkiem

Pomidory, ogórki, rzodkiewka z ogrodowym szczypiorem – dekoracja

Smalec pachnący cebulką i ziołami

Chleb nasz powszedni

Chrzan, Ćwikła

 

Dania ciepłe w podgrzewaczach:

Żeberka pieczone na kapuście młodej z koperkiem i boczkiem

Bigos szlachcica z mięsiwami i czerwonym winem

Pieczone pałki z kurczaka

 

Wersja III w cenie 70,00 zł/osobę

 

Pęta kruchych kiełbas

Szynka kaszubska  z laurem

Schab z kociewskiej wędzarni

Polędwica mistrza kmicica

Ogonówka okopcona

Boczek z majerankiem

Babcina wątrobianka

Kiełbasa czosnkowa

 

Ogórki kiszone z koprem i czosnkiem

Pomidory, ogórki, rzodkiewka z ogrodowym szczypiorem – dekoracja

Smalec pachnący cebulką i ziołami

Chleb nasz powszedni

Chrzan, Ćwikła

 

Pieczona kaczka z jabłkami, śliwką, suszoną żurawiną w skorupce miodowej

Kurczak pieczony/ cały/ faszerowany szpinakiem i czosnkiem

 

Dania ciepłe w podgrzewaczach:

Drylowana golonka pieczona w piwie i miodzie

Bigos szlachcica z mięsiwami i czerwonym winem

Karczek pieczony w towarzystwie cebuli, pieczarek i ogórków kwaszonych

 

Pakiet napoi bezalkoholowych, serwowanych przez całą noc bez ograniczeń:

 

soki owocowe w trzech smakach

woda mineralna niegazowana z miętą i cytryną, woda gazowana

oraz napoje gazowane firmy Pepsi (Pepsi, Mirinda, 7-up, Tonic)

Pakiet płatny dodatkowo w cenie 30,00 zł/osobę

 

Informacje dodatkowe:

Aranżacja stołów wraz z dekoracją kwiatową – GRATIS

Możliwość doboru różnych kolorów przewodnich tkanin, obrusów i serwet do wystroju stołów

Ekskluzywne pokrowce na krzesła w kolorze ecru – GRATIS

 

PRZY ORGANIZACJI WESEL Z FREKWENCJĄ PONIŻEJ 65 OSÓB, RESTAURACJA DOLICZA KOSZT WYNAJMU SALI W WYSOKOŚCI 1500,00 ZŁ ZA SALĘ WINNICA LUB 1800,00 ZŁ ZA SALĘ BANKIETOWĄ.

 

W swojej ofercie możemy również zabezpieczyć torty w cenie od 170,00 zł / kg:

 

BLACK & WHITE

biszkopt czekoladowy przekładany białą i ciemną śmietanką czekoladową. Oblany bezbarwnym żelem 

BUENO

biszkopt karmelowy przekładany musem orzechowym na bazie śmietany z nutą Kinder Bueno

 

CHERRY

czekoladowe biszkopty przekładane delikatną śmietaną czekoladową i musem wiśniowym, całość oblana ciemnym glasażem.

CHRUPEK

intensywnie czekoladowe ciasto, przełożone kruchymi ciasteczkami zatopionymi w kremie czekoladowym, a także z warstwami musu ze śmietany oraz białej i deserowej czekolady


MALINOWY

waniliowy biszkopt, delikatny mus na bazie śmietany i białej czekolady z warstwą puree malinowego

 

MANGO – MALINA

waniliowy biszkopt przekładany musem na bazie śmietany i białej czekolady z warstwą puree malinowego i mango

 

MLECZNY Z OREO

intensywnie czekoladowy biszkopt przekładany musem na bazie  śmietany i białej czekolady z dużą ilością ciasteczek oreo.

 

ORANGE APRICOT

biszkopt pomarańczowy przekładany musem na bazie śmietany , białej czekolady i pomarańczy z dodatkiem owoców moreli.

DELICJA TRUSKAWKOWA

jasny biszkopt, delikatny krem na bazie śmietany i truskawek. Całość oblana aromatycznym żelem truskawkowym

 

W- Z

czekoladowy biszkopt przekładany musem na bazie śmietany i białej czekolady z dodatkiem owoców wiśni

QUEEN CHOCOLATE

czekoladowe ciasto przełożone musem na bazie śmietany i czekolady deserowej z warstwą chrupiącej prażynki i pasty z prażonego orzecha laskowego

 

ROYAL CARMEL

połączenie czekolady karmelowej z chrupiącą warstwą prażynki na puszystym biszkopcie karmelowym. Oblany mlecznym glassage.

 

 

Dzieci do 6 lat i muzycy weselni i obsługa techniczna (fotograf, kamerzysta etc.) – 50%

 

Nie pobieramy opłat typu korkowe

 

 

Poprawiny - koszt od 160,00 / 1 osobę

 

(Istnieje możliwość przygotowania tradycyjnego obiadu lub nowoczesnej formy BBQ)

 

 

 

 

Zapraszamy do współpracy

 

Paweł Czerepacha

biuro@restauracjanadpotokiem.pl

Tel. 512 494 390

Kontakt

Lokalizacja

ul. Morska 4

80-341 Gdańsk - Jelitkowo

Telefon

+ 48 (58) 340 89 29 (restauracja)

+48 512 494 390 (wesela, imprezy i uroczystości)

E-mail

biuro@restauracjanadpotokiem.pl