OTRZYMANE DOFINANSOWANIE PROJEKTU GRANTOWEGO "IMPULS"UE

Sylwester Restauracja nad Potokiem

Start imprezy: godzina 20.00

Obecność – OBOWIĄZKOWA!!!

 

Miejsce: Restauracja Nad Potokiem

Adres: ul. Morska 4, Gdańsk – Jelitkowo                                 

Rezerwacja miejsc: Tomek Gross tel.: 501 789 889

t.gross@restauracjanadpotokiem.pl

Cena: 640,00 zł/osobę

 

Zapraszamy wszystkich do dobrej zabawy w rytmach,

 Lat ’80, ’90 oraz współczesnych z DJ SKADI

 

Menu Sylwestrowe 2024 / 2025

 

Zupa serwowana każdemu z gości indywidualnie do stołu:

Kaszubska kartoflanka z chrustem z boczku

 

Dla osób na diecie wegetariańskiej:

Kaszubska kartoflanka z chrustem z warzywnym

 

Danie główne serwowane każdemu z gości indywidualnie do stołu:

Kacze udo Config, sos wiśniowo-jałowcowy, zapiekanka ziemniaczana, kapusta modra

 

Opcja dla osób na diecie wegetariańskiej:

Steki z pieczonej dynia na puree z fasoli z pieczonym czosnkiem, rucolą, pomidorem, wegański parmezanem i zielonym olejem

 

 Deserowe wariacje w formie szwedzkiego stołu, między innymi:

Mus czekoladowy z rafaello i wiśniami

Panna cotta z musem owocowym

Sernik w szkle z chilli

Ciasta pieczone

 

Szwedzki stół z przekąskami:

 

Bufet mięsny:

Pieczony Roztbef na różowo z chatneyem z owoców

Rolowana karkówka szpicowana chilii i wędzoną słoniną z musem śliwkowym

(na grzance)

Croissant z szarpana wołowina, sos BBQ

Twister drobiowy z dipem diabolo

Wędzonki kaszubskie

 

Bufet rybny:

Chrupiąca krewetka na sosie słodko-kwaśnym

Majonezik z pstrąga z koroną szczypiorkowego-majonezu

Gdański śledzik w zalewie octowo-miodowej z krążkami marynowanych cebulek

Tatar na dwa sposoby podany w kruchej tartaletce:

Tatar z łososia & tatar ze śledzia

 

Bufet wege:

Sajgonki z warzywami i grzybami mun

Grillowane Halloumi z musem owocowym

 

Sałatki:

Sałaty, świeży szpinak, ogórek, marynowana gruszka, tofu, mandarynka, vinegret owocowo-winny

 

Dodatki:

Pieczywo mieszane, marynaty, masło

 

Alkohole w Open Barach … bez ograniczeń

Wódka wyborowa

Białe wino Hazy View Chenin Blanc z RPA

Czerwone wino Hazy View Pinotage z RPA
Whisky Johnnie Walker Red Lable
Piwa regionalne

 

Koktajle alkoholowe w Open Barach serowane … bez ograniczeń:

Gin + Tonic
Mojito
Cuba Libre
Aperol Spritz

 

Napoje zimne i ciepłe serwowane bez ograniczeń:

Woda mineralna/gazowana, niegazowana/podawana z mięta i cytryną

Soki owocowe: pomarańczowy i jabłkowy,

Napoje gazowane: Pepsi, Mirinda 7up, Tonic

 

Kawa z ekspresów ciśnieniowych

Herbata w saszetkach do indywidualnego zaparzania w 3 smakach

Dodatki do ciepłych napoi

 

  1. 23.00 TRADYCYJNY KONKURS TRZECH NAGRÓD

 

Godzina 00.00 dnia 01.01.2025 roku

Powitanie Nowego Roku z kieliszkiem wina musującego

 

Ok godziny 00:30

Dania na ciepło podane w formie szwedzkiego stołu:

 

Rozgrzewająca zupa:

Tradycyjny żurek z białą kiełbasą

 

Trio ciepłych dań, czyli ciepła kolacja w nocy:

Dorsz na sosie prowansalskim

Cielęce zraziki z grzybami, polskim kabanosem, szalotką i sosem jałowcowy

Lazania z warzywami zapiekana z tofu

 

Dodatki

Ziemniaki opiekane z ziołami

Kapusta zasmażana

Warzywa z patelni

 

Zakończenie imprezy godz. 4:00

 

Serdecznie zapraszam!

 

Tomasz Gross

Tel.: +48 501 789 889

email: t.gross@restauracjanadpotokiem.pl

Kontakt

Lokalizacja

ul. Morska 4

80-341 Gdańsk - Jelitkowo

Telefon

+ 48 (58) 340 89 29 (restauracja)

+48 512 494 390 (wesela, imprezy i uroczystości)

E-mail

biuro@restauracjanadpotokiem.pl