OTRZYMANE DOFINANSOWANIE PROJEKTU GRANTOWEGO "IMPULS"UE

Oferta weselna na rok 2023

Szczegółowa oferta weselna na rok 2023

Menu oferty weselnej Wersja I – cena 280,00 zł/osobę

Powitanie chlebem i solą przez Rodziców Pary Młodej przygotowane przez Restaurację

 

Zupa

W ofercie proponujemy wybrać 1 zupę dla wszystkich

Tradycyjny rosół z makaronem
Krem z białych warzyw z migdałami
Delikatna zupa borowikowa z espumą truflową
Krem z pieczonych buraków z łezką kwaśnej śmietany
Krem z pieczonych pomidorów serwowany ze świeżą bazylią i łezką śmietany
Aksamitny krem z białych szparagów /zupa może zostać przygotowana jedynie w sezonie/

 

 

Danie główne serwowane na półmiskach:

W ofercie proponujemy wybrać 3 rodzaje dań drugich, w łącznej ilości - 2 porcje dla 1 osoby

Zraz wieprzowy nadziewany tradycyjnie w aksamitnym sosie własnym
Roladka z piersi kurczaka nadziewana leśnymi grzybami na sosie estragonowym
Schab smażony po kapitańsku, nadziewany tartą mozarellą, wędzonką gdańską i pieczarkami
Pieczony dorsz na grillowanych warzywach sezonowych/ cukinia, cebula, papryka, marchew/
Smażona pierś z kurczaka w panierce tradycyjnej
Smażony dorsz w sosie cytrynowym
ziemniaki, krokiety ziemniaczane
bukiet surówek w trzech smakach
buraczki z cebulą, surówka wielowarzywna na pekince, Coleslaw

 

 

Deser

W ofercie proponujemy wybrać 1 deser dla wszystkich

Deser lodowy z bitą śmietaną i owocami
Delikatna Panna Cotta z domowym sosem owocowym
Mus jabłkowy przekładany masą śmietankową i kruszonką
Czekoladowy krem z wiśniami i wiórkami kokosowymi

 

 

Dodatkowo Restauracja przygotowuje owoce filetowane ustawione w bufecie szwedzkim

 

Przekąski:

W ofercie przygotowaliśmy łączną ilość 5 porcji przekąsek dla 1 osoby + 2 porcje sałatek/osobę

Proponujemy podać ok. 10 różnych potraw dla różnorodności

 

Mięsa:

Pieczony boczek łasucha
Karkówka macerowana ziołami
Pasztet z wątróbek drobiowych z orzechami i winną galaretą
Schab pieczony z majerankiem nadziewany fromage chrzanowym
Rolada wieprzowo-drobiowa nadziewana suszonymi pomidorami i czarną oliwką
Rolada z karkówki szpikowana grzybami, świeżą papryką i wątróbką drobiową
Rolada z indyka faszerowana owocami zroszona galaretką
Delikatne galaretki drobiowe z groszkiem

 

Ryby:

Pstrąg z warzywami w auszpiku
Filet z dorsza pod greckim sosem warzywno - pomidorowym
Śledzik pod dwoma postaciami /po tatarsku i w oleju/
Rolada z pstrąga z boczkiem wędzonym
Tatar z makreli na ziołowej grzance

 

Sałatki:

Sałatka ryżowa z kukurydzą i kurczakiem
Tradycyjna sałatka Grecka ze świeżymi warzywami serem Feta i oliwkami z Vinegreat
Mix sałat z owocami i malinowym z sosem ogrodowym

 

Dodatki:

Masło, pieczywo mieszane, marynaty, Sos chrzanowy

 

Po północy:

W ofercie proponujemy wybrać 1 zupę dla wszystkich

Żurek chrzanowy z białą kiełbasą
Barszcz czerwony z pasztecikami z kapustą lub z mięsem
Pomorska zupa rybna z warzywami

 

Napoje gorące w stole szwedzkim serwowane całą noc bez ograniczeń

kawa i herbata z dodatkami

 

Pakiet ciast w łącznej ilości 2 porcji na osobę:

/w ofercie prosimy wybrać do 6 propozycji poniższych ciast dla różnorodności/

Malinowa fantazja -
biszkopt, delikatna śmietana z dodatkiem sosu malinowego oblana białym żelem
Tiramissu -
serki mascarpone połączone z delikatną śmietanką przekładane kawowymi biszkopcikami
Green Forest -
Śmietanka z dodatkiem białej czekolady, przekładana zieloną roladą pistacjową, udekorowana
owocami leśnymi i oblana galaretką
Queen Brulee z Pralinami -
Czekoladowe ciasto przełożone czekoladową śmietanką z dodatkiem pralin
Cherry -
Czekoladowy biszkopt z delikatną śmietanką czekoladową i musem wiśniowym
Strawberry -
Delikatny biszkopt przełożony śmietanką truskawkową, wyłożony truskawkami i oblany galaretką
W-Z Tradycyjna -
kakaowe biszkopty przekładane świeżą śmietanką kremową
Malaga -
Delikatny biszkopt przekładany śmietanką o smaku malagi z dodatkiem rodzynek w rumie
Ciasto jogurtowe -
Puszyste ciasto o smaku jogurtowym z dodatkiem budyniu i owoców, całość oblana żelem
Ciasto Choco -
Czekoladowe ciasto z dodatkiem budyniu, owoców i bakalii
Ciasto pomarańczowe -
Puszyste ciasto o intensywnym smaku pomarańczy, wyłożone owocami
Szarlotka jogurtowa -
kostka jabłkowa z dodatkiem wanilii, wypiekana z ciastem jogurtowym, całość posypana utartą
kruszonką maślaną i opruszona pudrem
Sernik Mandarynkowy -
wykwintny sernik o smaku mandarynkowym, wypiekany na spodzie biszkoptowym

 

 

Menu oferty weselnej Wersja II - cena 310,00 zł

Powitanie chlebem i solą przez Rodziców Pary Młodej przygotowane przez Restaurację

 

Przystawka

Prosimy wybrać jedną przystawkę dla wszystkich gości

Terrina drobiowa z lazurem
Róża z wędzonego łososia z nutą limonową
Tradycyjna roladka wieprzowa nadziewana po staropolsku
Roladka z pstrąga otulona boczkiem pod łezką galarety

 

 

Zupa:

w ofercie proponujemy wybrać 1 zupę dla wszystkich

Domowe flaczki w rosole
Bulion królewski z makaronem
Aromatyczny krem z brokuł podany z groszkiem ptysiowym
Delikatny krem z dyni /zupa może zostać przygotowana jedynie w sezonie/
Rosół z kaczki z pierożkami z serem ricotta i wątróbką
Consomme z bażanta z tagliatelle warzywnym
Zupa porowa z wędzonym pstrągiem

 

 

Danie główne serwowane na półmiskach:

W ofercie proponujemy wybrać 3 rodzaje dań drugich, w łącznej ilości - 2 porcje dla 1 osoby

Zraziki wołowe po staropolsku
Karczek wieprzowy duszony z pieczarkami
Roladka drobiowa faszerowana porem w sosie maślanym
Sakiewka wieprzowa nadziewana borowikami na sosie grzybowym
Udko kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i fetą

Dorsz z sosem szpinakowym

Ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane z ziołami
bukiet surówek w trzech smakach
buraczki z cebulą, surówka wielowarzywna na pekince, Coleslaw
Lub
Mix sałat ze świeżych warzyw z oliwą w dwóch smakach

 

 

Deser

w ofercie proponujemy wybrać 1 deser dla wszystkich

Sałatka owocowa w syropie klonowym
Fantazja waniliowa skropiona musem owocowym
Czekoladowy krem z wiśniami i wiórkami kokosowymi
Deser lodowy z owocami i bitą śmietaną

 

Dodatkowo Restauracja przygotowuje owoce filetowane ustawione w bufecie szwedzkim

 

Przekąski:

W ofercie przygotowaliśmy łączną ilość 5 porcji przekąsek dla 1 osoby + 2 porcje sałatek/osobę/

Proponujemy podać ok. 10 różnych potraw dla różnorodności

 

Mięsa:

Boczek pieczony
Galantyna drobiowa z owocami
Tradycyjny schab ze śliwką w galarecie
Domowy pasztet z dziczyzny, drobiu i warzyw
Rolada wieprzowo-drobiowa nadziewana suszonymi pomidorami i czarną oliwką
Rolada z karkówki szpikowana grzybami, świeżą papryką i wątróbką drobiową
Rolada z kaczki faszerowana wątróbką i śliwkami
Rolada z indyka faszerowana wątróbką
Nóżki wieprzowe w galarecie

 

Ryby:

Łosoś z warzywami w auszpiku
Delikatna rolada z sandacza z rakami
Duo ze śledzi: po kaszubsku i w śmietanie
Rolada z pstrąga z boczkiem wędzonym
Tatar z makreli na ziołowej grzance

 

Sałatki:

Sałatka z grillowanych warzyw
Tradycyjna sałatka jarzynowa w majonezie
Mix sałat ze świeżymi warzywami z grillowanymi pestkami dyni i słonecznika z Vinegreat

 

Dodatki:

Masło, pieczywo mieszane, marynaty, sos tatarski

 

Ciepłe danie w nocy:

Płonąca szynka wieprzowa z sosem własnym z czerwoną kapuście i pieczonym ziemniakiem

Istnieje możliwość wymiany płonącej szynki na dania z grilla

/Przy wyborze oferty z serwowanymi daniami z grilla, cena ulegnie zmianie od ok. 35,00 zł / osobę/

 

Po północy:

W ofercie proponujemy wybrać 1 zupę dla wszystkich

Kapuśniak z kminkiem
Żurek chrzanowy z białą kiełbasą
Barszcz czerwony z pasztecikami z kapustą lub z mięsem

 

 

Napoje gorące w stole szwedzkim serwowane całą noc bez ograniczeń

kawa i herbata z dodatkami

 

Pakiet ciast w łącznej ilości 2 porcji na osobę:

/w ofercie prosimy wybrać do 6 propozycji poniższych ciast dla różnorodności/

Malinowa fantazja -
biszkopt, delikatna śmietana z dodatkiem sosu malinowego oblana białym żelem
Tiramissu -
serki mascarpone połączone z delikatną śmietanką przekładane kawowymi biszkopcikami
Green Forest -
Śmietanka z dodatkiem białej czekolady, przekładana zieloną roladą pistacjową, udekorowana
owocami leśnymi i oblana galaretką
Queen Brulee z Pralinami -
Czekoladowe ciasto przełożone czekoladową śmietanką z dodatkiem pralin
Cherry -
Czekoladowy biszkopt z delikatną śmietanką czekoladową i musem wiśniowym
Strawberry -
Delikatny biszkopt przełożony śmietanką truskawkową, wyłożony truskawkami i oblany galaretką
W-Z Tradycyjna -
kakaowe biszkopty przekładane świeżą śmietanką kremową
Malaga -
Delikatny biszkopt przekładany śmietanką o smaku malagi z dodatkiem rodzynek w rumie
Ciasto jogurtowe -
Puszyste ciasto o smaku jogurtowym z dodatkiem budyniu i owoców, całość oblana żelem
Ciasto Choco -
Czekoladowe ciasto z dodatkiem budyniu, owoców i bakalii
Ciasto pomarańczowe -
Puszyste ciasto o intensywnym smaku pomarańczy, wyłożone owocami
Szarlotka jogurtowa -
kostka jabłkowa z dodatkiem wanilii, wypiekana z ciastem jogurtowym, całość posypana utartą
kruszonką maślaną i opruszona pudrem
Sernik Mandarynkowy -
wykwintny sernik o smaku mandarynkowym, wypiekany na spodzie biszkoptowym

 

 

 

Menu oferty weselnej Wersja III - cena 340,00 zł/osobę

Powitanie chlebem i solą przez Rodziców Pary Młodej przygotowaną przez Restaurację

 

Przystawka

Prosimy wybrać jedną przystawkę dla wszystkich gości

Pasztet z dzika na sałatach z żurawiną
Delikatna terina drobiowa z borowikami
Roladka z gęsi na aromatycznym sosie jabłkowym
Róża z gotowanego łososia pod złocistą galaretą
Pierożki nadziewane łososiem na sosie ogórkowym

 

 

Zupa:

w ofercie proponujemy wybrać 1 zupę dla wszystkich

Zupa grzybowa z pieczonym sandaczem
Bulion marynarski z mięsem halibuta i juliennami
Aromatyczny krem z soczewicy z uszkiem nadziewanym gęsiną
Delikatny krem z pieczonego bakłażana z szyjkami rakowymi

 

 

Danie główne serwowane na półmiskach:

W ofercie proponujemy wybrać 3 rodzaje dań drugich, w łącznej ilości - 2 porcje dla 1 osoby

Polędwiczka wieprzowa na sosie z zielonego pieprzu
Pierś z kaczki Confit na pierzynce z jabłek z aromatycznym sosem śliwkowym
Roladka drobiowa faszerowana porem w sosie maślanym
Sandacz w plastrach wędzonego boczku na sosie ziołowym
Łosoś pieczony w pomarańczach i świeżej mięcie

Ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane z ziołami

bukiet surówek w trzech smakach


buraczki z cebulą, surówka wielowarzywna na pekince, Coleslaw
Lub
Mix sałat ze świeżych warzyw z oliwą
Sałatka ze świeżymi warzywami z pomidorami, cukinia i ogrodowym Vinegrat

 

 

Deser

w ofercie proponujemy wybrać 1 deser dla wszystkich

Mus z białą czekoladą i malinami w szkle
Kokosowa panna cotta z syropem owocowym
Włoskie tiramisu przekładane biszkoptami z likierem Amaretto
Lekki przekładaniec owocowy z chrupiącą kruszonką w pucharku
Krem bawarski z sezonowymi owocami

 

Dodatkowo Restauracja przygotowuje owoce filetowane ustawione w bufecie szwedzkim

 

Przekąski:

W ofercie przygotowaliśmy łączną ilość 5 porcji przekąsek dla 1 osoby + 2 porcje sałatek/osobę/

Proponujemy podać ok. 10 różnych potraw dla różnorodności

 

Mięsa:

Galantyna drobiowa z owocami
Roladka wieprzowa nadziewana szpinakiem
Rolada z kaczki nadziewanej rajskim jabłkami
Terrina wieprzowa z leśnymi grzybami otulona boczkiem
Zawijas z gęsiny szpikowany polską śliwką i jabłkiem
Rolada z kaczki faszerowana wątróbką i śliwkami
Domowy pasztet z dziczyzny, drobiu i warzyw
Tradycyjny schab ze śliwką w galarecie
Rolada z indyka faszerowana wątróbką
Nóżki wieprzowe w galarecie

 

Ryby:

Trio ze śledzi:
w zalewie musztardowo- miodowej
w pieczonych pomidorach
w zalewie grzybowo- śmietanowej
Tatar z makreli na ziołowej grzance
Terina z łososia z kaparami

 

Sałatki:

Sałatka z grillowaną cukinią i chrupiącą wątróbką drobiową na bukiecie sałat
Sałatka z tartą mozzarellą, wędzoną szynką, kukurydzą i gotowanym jajkiem w majonezie
Kompozycja sałat zielonych i świeżych warzyw z pieczonym rostbefem zroszonych musem
śliwkowym

 

Dodatki:

Masło, pieczywo mieszane, marynaty, sos tatarski

 

Ciepłe danie w nocy:

PIECZONY UDZIEC Z DZIKA , KASZA PĘCZAK, KAPUSTA ZASMAŻANA

 

Po północy:

W ofercie proponujemy wybrać 1 zupę dla wszystkich

Zupa węgierska z nutą pikantności
Wołowina Nawara czyli polędwiczki wołowe z warzywami w pieczeniowym sosie
Barszcz czerwony z pasztecikami z kapustą lub z mięsem

 

Napoje gorące w stole szwedzkim napoje serwowane całą noc bez ograniczeń

kawa i herbata z dodatkami

 

Pakiet ciast w łącznej ilości 2 porcji na osobę:

/w ofercie prosimy wybrać do 6 propozycji poniższych ciast dla różnorodności/

Malinowa fantazja -
biszkopt, delikatna śmietana z dodatkiem sosu malinowego oblana białym żelem
Tiramissu -
serki mascarpone połączone z delikatną śmietanką przekładane kawowymi biszkopcikami
Green Forest -
Śmietanka z dodatkiem białej czekolady, przekładana zieloną roladą pistacjową, udekorowana
owocami leśnymi i oblana galaretką
Queen Brulee z Pralinami -
Czekoladowe ciasto przełożone czekoladową śmietanką z dodatkiem pralin
Cherry -
Czekoladowy biszkopt z delikatną śmietanką czekoladową i musem wiśniowym
Strawberry -
Delikatny biszkopt przełożony śmietanką truskawkową, wyłożony truskawkami i oblany galaretką
W-Z Tradycyjna -
kakaowe biszkopty przekładane świeżą śmietanką kremową
Malaga -
Delikatny biszkopt przekładany śmietanką o smaku malagi z dodatkiem rodzynek w rumie
Ciasto jogurtowe -
Puszyste ciasto o smaku jogurtowym z dodatkiem budyniu i owoców, całość oblana żelem
Ciasto Choco -
Czekoladowe ciasto z dodatkiem budyniu, owoców i bakalii
Ciasto pomarańczowe -
Puszyste ciasto o intensywnym smaku pomarańczy, wyłożone owocami
Szarlotka jogurtowa -
kostka jabłkowa z dodatkiem wanilii, wypiekana z ciastem jogurtowym, całość posypana utartą
kruszonką maślaną i opruszona pudrem
Sernik Mandarynkowy -
wykwintny sernik o smaku mandarynkowym, wypiekany na spodzie biszkoptowym

 

 

Powyższe menu jest przykładowe i może ulec zmianie na życzenie klienta z zachowaniem proporcji

 

Istnieje możliwość poszerzenia proponowanego powyżej menu weselnego o dodatkowe dania w stylu „Stołu wiejskiego”

 

Wersja I w cenie 25,00 zł/osobę

Salceson biały i ciemny,
Pęta kiełbasy polskiej
Wędzona szynka z komina
Kaszanka swojska babcina wątrobianka
Ogonówka z laurem
Kiełbasa czosnkowa
Ogórki kiszone z koprem i czosnkiem
Pomidory, ogórki, rzodkiewka z ogrodowym szczypiorem – dekoracja
Smalec pachnący cebulką i ziołami
Chleb nasz powszedni
Chrzan, Ćwikła

 

Wersja II w cenie 40,00 zł/osobę

Salceson biały i ciemny
Pęta kiełbasy polskiej
Wędzona szynka z komina
Kaszanka swojska
Babcina wątrobianka
Ogonówka z laurem
Boczek chłopski
Kiełbasa czosnkowa
Ogórki kiszone z koprem i czosnkiem
Pomidory, ogórki, rzodkiewka z ogrodowym szczypiorem – dekoracja
Smalec pachnący cebulką i ziołami
Chleb nasz powszedni
Chrzan, Ćwikła

Dania ciepłe w podgrzewaczach:

Żeberka pieczone na kapuście młodej z koperkiem i boczkiem
Bigos szlachcica z mięsiwami i czerwonym winem
Pieczone pałki z kurczaka

 

Wersja III w cenie 50,00 zł/osobę

Pęta kruchych kiełbas
Szynka kaszubska z laurem
Schab z kociewskiej wędzarni
Polędwica mistrza kmicica
Ogonówka okopcona
Boczek z majerankiem
Babcina wątrobianka
Kiełbasa czosnkowa
Ogórki kiszone z koprem i czosnkiem
Pomidory, ogórki, rzodkiewka z ogrodowym szczypiorem – dekoracja
Smalec pachnący cebulką i ziołami
Chleb nasz powszedni
Chrzan, Ćwikła
Pieczona kaczka z jabłkami, śliwką, suszoną żurawiną w skorupce miodowej
Kurczak pieczony/ cały/ faszerowany szpinakiem i czosnkiem

Dania ciepłe w podgrzewaczach:

Drylowana golonka pieczona w piwie i miodzie
Bigos szlachcica z mięsiwami i czerwonym winem
Karczek pieczony w towarzystwie cebuli, pieczarek i ogórków kwaszonych

 

Pakiet napoi bezalkoholowych, serwowanych przez całą noc bez ograniczeń:

soki owocowe w trzech smakach
woda mineralna z miętą i cytryną
oraz napoje gazowane firmy Pepsi w pełnym wachlarzu smaków jaki firma posiada.

Pakiet płatny dodatkowo w cenie 25,00 zł/osobę

 

Informacje dodatkowe:

Aranżacja stołów wraz z dekoracją kwiatową – GRATIS
Możliwość doboru różnych kolorów przewodnich tkanin, obrusów i serwet do wystroju stołów
Ekskluzywne pokrowce na krzesła w kolorze ecru – GRATIS

 

PRZY ORGANIZACJI WESEL Z FREKWENCJĄ PONIŻEJ 65 OSÓB, RESTAURACJA DOLICZA KOSZT WYNAJMU SALI W WYSOKOŚCI 1200,00 ZŁ ZA SALĘ WINNICA LUB 1400,00 ZŁ ZA SALĘ BANKIETOWĄ.

 

W swojej ofercie możemy również zabezpieczyć torty w cenie od 140,00 zł / kg:

 

BLACK & WHITE

biszkopt czekoladowy przekładany białą i ciemną śmietanką czekoladową. Oblany bezbarwnym żelem 

BUENO

biszkopt karmelowy przekładany musem orzechowym na bazie śmietany z nutą Kinder Bueno

 

CHERRY

czekoladowe biszkopty przekładane delikatną śmietaną czekoladową i musem wiśniowym, całość oblana ciemnym glasażem.

CHRUPEK

intensywnie czekoladowe ciasto, przełożone kruchymi ciasteczkami zatopionymi w kremie czekoladowym, a także z warstwami musu ze śmietany oraz białej i deserowej czekolady


MALINOWY

waniliowy biszkopt, delikatny mus na bazie śmietany i białej czekolady z warstwą puree malinowego

 

MANGO – MALINA

waniliowy biszkopt przekładany musem na bazie śmietany i białej czekolady z warstwą puree malinowego i mango

 

MLECZNY Z OREO

intensywnie czekoladowy biszkopt przekładany musem na bazie  śmietany i białej czekolady z dużą ilością ciasteczek oreo.

 

ORANGE APRICOT

biszkopt pomarańczowy przekładany musem na bazie śmietany , białej czekolady i pomarańczy z dodatkiem owoców moreli.

DELICJA TRUSKAWKOWA

jasny biszkopt, delikatny krem na bazie śmietany i truskawek. Całość oblana aromatycznym żelem truskawkowym

 

W- Z

czekoladowy biszkopt przekładany musem na bazie śmietany i białej czekolady z dodatkiem owoców wiśni

 

QUEEN CHOCOLATE

czekoladowe ciasto przełożone musem na bazie śmietany i czekolady deserowej z warstwą chrupiącej prażynki i pasty z prażonego orzecha laskowego

 

ROYAL CARMEL

połączenie czekolady karmelowej z chrupiącą warstwą prażynki na puszystym biszkopcie karmelowym. Oblany mlecznym glassage.

 

 

Dzieci do 6 lat i muzycy weselni i obsługa techniczna (fotograf, kamerzysta etc.) – 50%

 

Nie pobieramy opłat typu korkowe

 

 

Poprawiny - koszt od 110,00 / 1 osobę

 

(Istnieje możliwość przygotowania tradycyjnego obiadu lub nowoczesnej formy BBQ)

 

Zapraszamy do współpracy

Paweł Czerepacha

biuro@restauracjanadpotokiem.pl

Tel. 512 494 390

Kontakt

Lokalizacja

ul. Morska 4

80-341 Gdańsk - Jelitkowo

Telefon

+ 48 (58) 340 89 29 (restauracja)

+48 512 494 390 (wesela, imprezy i uroczystości)

E-mail

biuro@restauracjanadpotokiem.pl