ul. Morska 4 80-341 Gdańsk - Jelitkowo |
+ 48 (58) 340 89 29 (restauracja) +48 512 494 390 (wesela, imprezy i uroczystości) |
Powitanie chlebem i solą przez Rodziców Pary Młodej przygotowane przez Restaurację
Zupa
W ofercie proponujemy wybrać 1 zupę dla wszystkich
Tradycyjny rosół z makaronem
Krem z białych warzyw z migdałami
Delikatna zupa borowikowa z espumą truflową
Krem z pieczonych buraków z łezką kwaśnej śmietany
Krem z pieczonych pomidorów serwowany ze świeżą bazylią i łezką śmietany
Aksamitny krem z białych szparagów /zupa może zostać przygotowana jedynie w sezonie/
Danie główne serwowane na półmiskach:
W ofercie proponujemy wybrać 3 rodzaje dań drugich, w łącznej ilości - 2 porcje dla 1 osoby
Zraz wieprzowy nadziewany tradycyjnie w aksamitnym sosie własnym
Roladka z piersi kurczaka nadziewana leśnymi grzybami na sosie estragonowym
Schab smażony po kapitańsku, nadziewany tartą mozarellą, wędzonką gdańską i pieczarkami
Pieczony dorsz na grillowanych warzywach sezonowych/ cukinia, cebula, papryka, marchew/
Smażona pierś z kurczaka w panierce tradycyjnej
Smażony dorsz w sosie cytrynowym
ziemniaki, krokiety ziemniaczane
bukiet surówek w trzech smakach
buraczki z cebulą, surówka wielowarzywna na pekince, Coleslaw
Deser
W ofercie proponujemy wybrać 1 deser dla wszystkich
Deser lodowy z bitą śmietaną i owocami
Delikatna Panna Cotta z domowym sosem owocowym
Mus jabłkowy przekładany masą śmietankową i kruszonką
Czekoladowy krem z wiśniami i wiórkami kokosowymi
Przekąski:
W ofercie przygotowaliśmy łączną ilość 5 porcji przekąsek dla 1 osoby + 2 porcje sałatek/osobę
Proponujemy podać ok. 10 różnych potraw dla różnorodności
Mięsa:
Pieczony boczek łasucha
Karkówka macerowana ziołami
Pasztet z wątróbek drobiowych z orzechami i winną galaretą
Schab pieczony z majerankiem nadziewany fromage chrzanowym
Rolada wieprzowo-drobiowa nadziewana suszonymi pomidorami i czarną oliwką
Rolada z karkówki szpikowana grzybami, świeżą papryką i wątróbką drobiową
Rolada z indyka faszerowana owocami zroszona galaretką
Delikatne galaretki drobiowe z groszkiem
Ryby:
Pstrąg z warzywami w auszpiku
Filet z dorsza pod greckim sosem warzywno - pomidorowym
Śledzik pod dwoma postaciami /po tatarsku i w oleju/
Rolada z pstrąga z boczkiem wędzonym
Tatar z makreli na ziołowej grzance
Sałatki:
Sałatka ryżowa z kukurydzą i kurczakiem
Tradycyjna sałatka Grecka ze świeżymi warzywami serem Feta i oliwkami z Vinegreat
Mix sałat z owocami i malinowym z sosem ogrodowym
Dodatki:
Masło, pieczywo mieszane, marynaty, Sos chrzanowy
Po północy:
W ofercie proponujemy wybrać 1 zupę dla wszystkich
Żurek chrzanowy z białą kiełbasą
Barszcz czerwony z pasztecikami z kapustą lub z mięsem
Pomorska zupa rybna z warzywami
Napoje gorące w stole szwedzkim serwowane całą noc bez ograniczeń
kawa i herbata z dodatkami
Pakiet ciast w łącznej ilości 2 porcji na osobę:
/w ofercie prosimy wybrać do 6 propozycji poniższych ciast dla różnorodności/
Malinowa fantazja -
biszkopt, delikatna śmietana z dodatkiem sosu malinowego oblana białym żelem
Tiramissu -
serki mascarpone połączone z delikatną śmietanką przekładane kawowymi biszkopcikami
Green Forest -
Śmietanka z dodatkiem białej czekolady, przekładana zieloną roladą pistacjową, udekorowana
owocami leśnymi i oblana galaretką
Queen Brulee z Pralinami -
Czekoladowe ciasto przełożone czekoladową śmietanką z dodatkiem pralin
Cherry -
Czekoladowy biszkopt z delikatną śmietanką czekoladową i musem wiśniowym
Strawberry -
Delikatny biszkopt przełożony śmietanką truskawkową, wyłożony truskawkami i oblany galaretką
W-Z Tradycyjna -
kakaowe biszkopty przekładane świeżą śmietanką kremową
Malaga -
Delikatny biszkopt przekładany śmietanką o smaku malagi z dodatkiem rodzynek w rumie
Ciasto jogurtowe -
Puszyste ciasto o smaku jogurtowym z dodatkiem budyniu i owoców, całość oblana żelem
Ciasto Choco -
Czekoladowe ciasto z dodatkiem budyniu, owoców i bakalii
Ciasto pomarańczowe -
Puszyste ciasto o intensywnym smaku pomarańczy, wyłożone owocami
Szarlotka jogurtowa -
kostka jabłkowa z dodatkiem wanilii, wypiekana z ciastem jogurtowym, całość posypana utartą
kruszonką maślaną i opruszona pudrem
Sernik Mandarynkowy -
wykwintny sernik o smaku mandarynkowym, wypiekany na spodzie biszkoptowym
Powitanie chlebem i solą przez Rodziców Pary Młodej przygotowane przez Restaurację
Przystawka
Prosimy wybrać jedną przystawkę dla wszystkich gości
Terrina drobiowa z lazurem
Róża z wędzonego łososia z nutą limonową
Tradycyjna roladka wieprzowa nadziewana po staropolsku
Roladka z pstrąga otulona boczkiem pod łezką galarety
Zupa:
w ofercie proponujemy wybrać 1 zupę dla wszystkich
Domowe flaczki w rosole
Bulion królewski z makaronem
Aromatyczny krem z brokuł podany z groszkiem ptysiowym
Delikatny krem z dyni /zupa może zostać przygotowana jedynie w sezonie/
Rosół z kaczki z pierożkami z serem ricotta i wątróbką
Consomme z bażanta z tagliatelle warzywnym
Zupa porowa z wędzonym pstrągiem
Danie główne serwowane na półmiskach:
W ofercie proponujemy wybrać 3 rodzaje dań drugich, w łącznej ilości - 2 porcje dla 1 osoby
Zraziki wołowe po staropolsku
Karczek wieprzowy duszony z pieczarkami
Roladka drobiowa faszerowana porem w sosie maślanym
Sakiewka wieprzowa nadziewana borowikami na sosie grzybowym
Udko kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i fetą
Dorsz z sosem szpinakowym
Ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane z ziołami
bukiet surówek w trzech smakach
buraczki z cebulą, surówka wielowarzywna na pekince, Coleslaw
Lub
Mix sałat ze świeżych warzyw z oliwą w dwóch smakach
Deser
w ofercie proponujemy wybrać 1 deser dla wszystkich
Sałatka owocowa w syropie klonowym
Fantazja waniliowa skropiona musem owocowym
Czekoladowy krem z wiśniami i wiórkami kokosowymi
Deser lodowy z owocami i bitą śmietaną
Przekąski:
W ofercie przygotowaliśmy łączną ilość 5 porcji przekąsek dla 1 osoby + 2 porcje sałatek/osobę/
Proponujemy podać ok. 10 różnych potraw dla różnorodności
Mięsa:
Boczek pieczony
Galantyna drobiowa z owocami
Tradycyjny schab ze śliwką w galarecie
Domowy pasztet z dziczyzny, drobiu i warzyw
Rolada wieprzowo-drobiowa nadziewana suszonymi pomidorami i czarną oliwką
Rolada z karkówki szpikowana grzybami, świeżą papryką i wątróbką drobiową
Rolada z kaczki faszerowana wątróbką i śliwkami
Rolada z indyka faszerowana wątróbką
Nóżki wieprzowe w galarecie
Ryby:
Łosoś z warzywami w auszpiku
Delikatna rolada z sandacza z rakami
Duo ze śledzi: po kaszubsku i w śmietanie
Rolada z pstrąga z boczkiem wędzonym
Tatar z makreli na ziołowej grzance
Sałatki:
Sałatka z grillowanych warzyw
Tradycyjna sałatka jarzynowa w majonezie
Mix sałat ze świeżymi warzywami z grillowanymi pestkami dyni i słonecznika z Vinegreat
Dodatki:
Masło, pieczywo mieszane, marynaty, sos tatarski
Ciepłe danie w nocy:
Płonąca szynka wieprzowa z sosem własnym z czerwoną kapuście i pieczonym ziemniakiem
Istnieje możliwość wymiany płonącej szynki na dania z grilla
/Przy wyborze oferty z serwowanymi daniami z grilla, cena ulegnie zmianie od ok. 35,00 zł / osobę/
Po północy:
W ofercie proponujemy wybrać 1 zupę dla wszystkich
Kapuśniak z kminkiem
Żurek chrzanowy z białą kiełbasą
Barszcz czerwony z pasztecikami z kapustą lub z mięsem
Napoje gorące w stole szwedzkim serwowane całą noc bez ograniczeń
kawa i herbata z dodatkami
Pakiet ciast w łącznej ilości 2 porcji na osobę:
/w ofercie prosimy wybrać do 6 propozycji poniższych ciast dla różnorodności/
Malinowa fantazja -
biszkopt, delikatna śmietana z dodatkiem sosu malinowego oblana białym żelem
Tiramissu -
serki mascarpone połączone z delikatną śmietanką przekładane kawowymi biszkopcikami
Green Forest -
Śmietanka z dodatkiem białej czekolady, przekładana zieloną roladą pistacjową, udekorowana
owocami leśnymi i oblana galaretką
Queen Brulee z Pralinami -
Czekoladowe ciasto przełożone czekoladową śmietanką z dodatkiem pralin
Cherry -
Czekoladowy biszkopt z delikatną śmietanką czekoladową i musem wiśniowym
Strawberry -
Delikatny biszkopt przełożony śmietanką truskawkową, wyłożony truskawkami i oblany galaretką
W-Z Tradycyjna -
kakaowe biszkopty przekładane świeżą śmietanką kremową
Malaga -
Delikatny biszkopt przekładany śmietanką o smaku malagi z dodatkiem rodzynek w rumie
Ciasto jogurtowe -
Puszyste ciasto o smaku jogurtowym z dodatkiem budyniu i owoców, całość oblana żelem
Ciasto Choco -
Czekoladowe ciasto z dodatkiem budyniu, owoców i bakalii
Ciasto pomarańczowe -
Puszyste ciasto o intensywnym smaku pomarańczy, wyłożone owocami
Szarlotka jogurtowa -
kostka jabłkowa z dodatkiem wanilii, wypiekana z ciastem jogurtowym, całość posypana utartą
kruszonką maślaną i opruszona pudrem
Sernik Mandarynkowy -
wykwintny sernik o smaku mandarynkowym, wypiekany na spodzie biszkoptowym
Powitanie chlebem i solą przez Rodziców Pary Młodej przygotowaną przez Restaurację
Przystawka
Prosimy wybrać jedną przystawkę dla wszystkich gości
Pasztet z dzika na sałatach z żurawiną
Delikatna terina drobiowa z borowikami
Roladka z gęsi na aromatycznym sosie jabłkowym
Róża z gotowanego łososia pod złocistą galaretą
Pierożki nadziewane łososiem na sosie ogórkowym
Zupa:
w ofercie proponujemy wybrać 1 zupę dla wszystkich
Zupa grzybowa z pieczonym sandaczem
Bulion marynarski z mięsem halibuta i juliennami
Aromatyczny krem z soczewicy z uszkiem nadziewanym gęsiną
Delikatny krem z pieczonego bakłażana z szyjkami rakowymi
Danie główne serwowane na półmiskach:
W ofercie proponujemy wybrać 3 rodzaje dań drugich, w łącznej ilości - 2 porcje dla 1 osoby
Polędwiczka wieprzowa na sosie z zielonego pieprzu
Pierś z kaczki Confit na pierzynce z jabłek z aromatycznym sosem śliwkowym
Roladka drobiowa faszerowana porem w sosie maślanym
Sandacz w plastrach wędzonego boczku na sosie ziołowym
Łosoś pieczony w pomarańczach i świeżej mięcie
Ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane z ziołami
bukiet surówek w trzech smakach
buraczki z cebulą, surówka wielowarzywna na pekince, Coleslaw
Lub
Mix sałat ze świeżych warzyw z oliwą
Sałatka ze świeżymi warzywami z pomidorami, cukinia i ogrodowym Vinegrat
Deser
w ofercie proponujemy wybrać 1 deser dla wszystkich
Mus z białą czekoladą i malinami w szkle
Kokosowa panna cotta z syropem owocowym
Włoskie tiramisu przekładane biszkoptami z likierem Amaretto
Lekki przekładaniec owocowy z chrupiącą kruszonką w pucharku
Krem bawarski z sezonowymi owocami
Przekąski:
W ofercie przygotowaliśmy łączną ilość 5 porcji przekąsek dla 1 osoby + 2 porcje sałatek/osobę/
Proponujemy podać ok. 10 różnych potraw dla różnorodności
Mięsa:
Galantyna drobiowa z owocami
Roladka wieprzowa nadziewana szpinakiem
Rolada z kaczki nadziewanej rajskim jabłkami
Terrina wieprzowa z leśnymi grzybami otulona boczkiem
Zawijas z gęsiny szpikowany polską śliwką i jabłkiem
Rolada z kaczki faszerowana wątróbką i śliwkami
Domowy pasztet z dziczyzny, drobiu i warzyw
Tradycyjny schab ze śliwką w galarecie
Rolada z indyka faszerowana wątróbką
Nóżki wieprzowe w galarecie
Ryby:
Trio ze śledzi:
w zalewie musztardowo- miodowej
w pieczonych pomidorach
w zalewie grzybowo- śmietanowej
Tatar z makreli na ziołowej grzance
Terina z łososia z kaparami
Sałatki:
Sałatka z grillowaną cukinią i chrupiącą wątróbką drobiową na bukiecie sałat
Sałatka z tartą mozzarellą, wędzoną szynką, kukurydzą i gotowanym jajkiem w majonezie
Kompozycja sałat zielonych i świeżych warzyw z pieczonym rostbefem zroszonych musem
śliwkowym
Dodatki:
Masło, pieczywo mieszane, marynaty, sos tatarski
Ciepłe danie w nocy:
PIECZONY UDZIEC Z DZIKA , KASZA PĘCZAK, KAPUSTA ZASMAŻANA
Po północy:
W ofercie proponujemy wybrać 1 zupę dla wszystkich
Zupa węgierska z nutą pikantności
Wołowina Nawara czyli polędwiczki wołowe z warzywami w pieczeniowym sosie
Barszcz czerwony z pasztecikami z kapustą lub z mięsem
Napoje gorące w stole szwedzkim napoje serwowane całą noc bez ograniczeń
kawa i herbata z dodatkami
Pakiet ciast w łącznej ilości 2 porcji na osobę:
/w ofercie prosimy wybrać do 6 propozycji poniższych ciast dla różnorodności/
Malinowa fantazja -
biszkopt, delikatna śmietana z dodatkiem sosu malinowego oblana białym żelem
Tiramissu -
serki mascarpone połączone z delikatną śmietanką przekładane kawowymi biszkopcikami
Green Forest -
Śmietanka z dodatkiem białej czekolady, przekładana zieloną roladą pistacjową, udekorowana
owocami leśnymi i oblana galaretką
Queen Brulee z Pralinami -
Czekoladowe ciasto przełożone czekoladową śmietanką z dodatkiem pralin
Cherry -
Czekoladowy biszkopt z delikatną śmietanką czekoladową i musem wiśniowym
Strawberry -
Delikatny biszkopt przełożony śmietanką truskawkową, wyłożony truskawkami i oblany galaretką
W-Z Tradycyjna -
kakaowe biszkopty przekładane świeżą śmietanką kremową
Malaga -
Delikatny biszkopt przekładany śmietanką o smaku malagi z dodatkiem rodzynek w rumie
Ciasto jogurtowe -
Puszyste ciasto o smaku jogurtowym z dodatkiem budyniu i owoców, całość oblana żelem
Ciasto Choco -
Czekoladowe ciasto z dodatkiem budyniu, owoców i bakalii
Ciasto pomarańczowe -
Puszyste ciasto o intensywnym smaku pomarańczy, wyłożone owocami
Szarlotka jogurtowa -
kostka jabłkowa z dodatkiem wanilii, wypiekana z ciastem jogurtowym, całość posypana utartą
kruszonką maślaną i opruszona pudrem
Sernik Mandarynkowy -
wykwintny sernik o smaku mandarynkowym, wypiekany na spodzie biszkoptowym
Istnieje możliwość poszerzenia proponowanego powyżej menu weselnego o dodatkowe dania w stylu „Stołu wiejskiego”
Wersja I w cenie 25,00 zł/osobę
Salceson biały i ciemny,
Pęta kiełbasy polskiej
Wędzona szynka z komina
Kaszanka swojska babcina wątrobianka
Ogonówka z laurem
Kiełbasa czosnkowa
Ogórki kiszone z koprem i czosnkiem
Pomidory, ogórki, rzodkiewka z ogrodowym szczypiorem – dekoracja
Smalec pachnący cebulką i ziołami
Chleb nasz powszedni
Chrzan, Ćwikła
Wersja II w cenie 40,00 zł/osobę
Salceson biały i ciemny
Pęta kiełbasy polskiej
Wędzona szynka z komina
Kaszanka swojska
Babcina wątrobianka
Ogonówka z laurem
Boczek chłopski
Kiełbasa czosnkowa
Ogórki kiszone z koprem i czosnkiem
Pomidory, ogórki, rzodkiewka z ogrodowym szczypiorem – dekoracja
Smalec pachnący cebulką i ziołami
Chleb nasz powszedni
Chrzan, Ćwikła
Dania ciepłe w podgrzewaczach:
Żeberka pieczone na kapuście młodej z koperkiem i boczkiem
Bigos szlachcica z mięsiwami i czerwonym winem
Pieczone pałki z kurczaka
Wersja III w cenie 50,00 zł/osobę
Pęta kruchych kiełbas
Szynka kaszubska z laurem
Schab z kociewskiej wędzarni
Polędwica mistrza kmicica
Ogonówka okopcona
Boczek z majerankiem
Babcina wątrobianka
Kiełbasa czosnkowa
Ogórki kiszone z koprem i czosnkiem
Pomidory, ogórki, rzodkiewka z ogrodowym szczypiorem – dekoracja
Smalec pachnący cebulką i ziołami
Chleb nasz powszedni
Chrzan, Ćwikła
Pieczona kaczka z jabłkami, śliwką, suszoną żurawiną w skorupce miodowej
Kurczak pieczony/ cały/ faszerowany szpinakiem i czosnkiem
Dania ciepłe w podgrzewaczach:
Drylowana golonka pieczona w piwie i miodzie
Bigos szlachcica z mięsiwami i czerwonym winem
Karczek pieczony w towarzystwie cebuli, pieczarek i ogórków kwaszonych
Pakiet napoi bezalkoholowych, serwowanych przez całą noc bez ograniczeń:
soki owocowe w trzech smakach
woda mineralna z miętą i cytryną
oraz napoje gazowane firmy Pepsi w pełnym wachlarzu smaków jaki firma posiada.
Pakiet płatny dodatkowo w cenie 25,00 zł/osobę
Informacje dodatkowe:
Aranżacja stołów wraz z dekoracją kwiatową – GRATIS
Możliwość doboru różnych kolorów przewodnich tkanin, obrusów i serwet do wystroju stołów
Ekskluzywne pokrowce na krzesła w kolorze ecru – GRATIS
PRZY ORGANIZACJI WESEL Z FREKWENCJĄ PONIŻEJ 65 OSÓB, RESTAURACJA DOLICZA KOSZT WYNAJMU SALI W WYSOKOŚCI 1200,00 ZŁ ZA SALĘ WINNICA LUB 1400,00 ZŁ ZA SALĘ BANKIETOWĄ.
W swojej ofercie możemy również zabezpieczyć torty w cenie od 140,00 zł / kg:
BLACK & WHITE
biszkopt czekoladowy przekładany białą i ciemną śmietanką czekoladową. Oblany bezbarwnym żelem
BUENO
biszkopt karmelowy przekładany musem orzechowym na bazie śmietany z nutą Kinder Bueno
CHERRY
czekoladowe biszkopty przekładane delikatną śmietaną czekoladową i musem wiśniowym, całość oblana ciemnym glasażem.
CHRUPEK
intensywnie czekoladowe ciasto, przełożone kruchymi ciasteczkami zatopionymi w kremie czekoladowym, a także z warstwami musu ze śmietany oraz białej i deserowej czekolady
MALINOWY
waniliowy biszkopt, delikatny mus na bazie śmietany i białej czekolady z warstwą puree malinowego
MANGO – MALINA
waniliowy biszkopt przekładany musem na bazie śmietany i białej czekolady z warstwą puree malinowego i mango
MLECZNY Z OREO
intensywnie czekoladowy biszkopt przekładany musem na bazie śmietany i białej czekolady z dużą ilością ciasteczek oreo.
ORANGE APRICOT
biszkopt pomarańczowy przekładany musem na bazie śmietany , białej czekolady i pomarańczy z dodatkiem owoców moreli.
DELICJA TRUSKAWKOWA
jasny biszkopt, delikatny krem na bazie śmietany i truskawek. Całość oblana aromatycznym żelem truskawkowym
W- Z
czekoladowy biszkopt przekładany musem na bazie śmietany i białej czekolady z dodatkiem owoców wiśni
QUEEN CHOCOLATE
czekoladowe ciasto przełożone musem na bazie śmietany i czekolady deserowej z warstwą chrupiącej prażynki i pasty z prażonego orzecha laskowego
ROYAL CARMEL
połączenie czekolady karmelowej z chrupiącą warstwą prażynki na puszystym biszkopcie karmelowym. Oblany mlecznym glassage.
Dzieci do 6 lat i muzycy weselni i obsługa techniczna (fotograf, kamerzysta etc.) – 50%
Nie pobieramy opłat typu korkowe
Poprawiny - koszt od 110,00 / 1 osobę
(Istnieje możliwość przygotowania tradycyjnego obiadu lub nowoczesnej formy BBQ)
Zapraszamy do współpracy
Paweł Czerepacha
biuro@restauracjanadpotokiem.pl
Tel. 512 494 390
ul. Morska 4 80-341 Gdańsk - Jelitkowo |
+ 48 (58) 340 89 29 (restauracja) +48 512 494 390 (wesela, imprezy i uroczystości) |